IMG_20200405_144846396

INGREDIENCE:

110 g másla

1 hrnek vody

1 hrnek hladké mouky

4 vejce

2 balení vanilkového pudinku

1 a 1/3 hrnku plnotučného mléka

220 g zakysané smetany

moučkový cukr na ozdobu

POSTUP:

V hrnci si svaříme vodu s máslem. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nám směs nespojí v pevnější hmotu. Odstavíme a necháme vychladnout. Do těsta přidáme vajíčka, jedno po druhém a průběžně mícháme, dokud není těsto hladké a vláčné.

Troubu předehřejeme na 190°C. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou těsto o velikosti vlašského ořechu s rovnoměrnými mezerami (těsto zdvojnásobí svůj objem). Pečeme 20-25 min.dokud nejsou pusinky téměř vysušené.

NÁPLŇ:

Smícháme pudink s mlékem a uvaříme dle návodu. Po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Necháme asi 1 h v ledničce.

Upečené pusinky necháme vychladnout a poté je částečně nařízneme a plníme náplní pomocí cukrářského sáčku.

Nakonec lze pusinky posypat práškovým cukrem, nebo polít rozpuštěnou čokoládou či karamelem.

Dobrou chuť přeje