INGREDIENCE:
110 g másla
1 hrnek vody
1 hrnek hladké mouky
4 vejce
2 balení vanilkového pudinku
1 a 1/3 hrnku plnotučného mléka
220 g zakysané smetany
moučkový cukr na ozdobu
POSTUP:
V hrnci si svaříme vodu s máslem. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nám směs nespojí v pevnější hmotu. Odstavíme a necháme vychladnout. Do těsta přidáme vajíčka, jedno po druhém a průběžně mícháme, dokud není těsto hladké a vláčné.
Troubu předehřejeme na 190°C. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou těsto o velikosti vlašského ořechu s rovnoměrnými mezerami (těsto zdvojnásobí svůj objem). Pečeme 20-25 min.dokud nejsou pusinky téměř vysušené.
NÁPLŇ:
Smícháme pudink s mlékem a uvaříme dle návodu. Po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Necháme asi 1 h v ledničce.
Upečené pusinky necháme vychladnout a poté je částečně nařízneme a plníme náplní pomocí cukrářského sáčku.
Nakonec lze pusinky posypat práškovým cukrem, nebo polít rozpuštěnou čokoládou či karamelem.
Dobrou chuť přeje