Ingredience:
5 vajec (žloutky a bílky zvlášť – sníh)
25 dkg cukr krystal
1 vanilkový cukr
25 dkg másla (Hera)
25 dkg tvarohu
citronová kůra
25 dkg polohrubá mouka
1 prášek do pečiva

Postup:
Připravíme si 2 formy na hřbety – důkladně vymažeme máslem (nebo Herou) a vysypeme moukou. V míse důkladně rozmixujeme cukr krystal, vanilkový cukr a žloutky do pěny. Neměli bychom slyšet jezdit cukr po míse. Přidáme tvaroh a citronovou kůru (nastrouháme pouze vrchní slupku ze všech stran citronu, vnitřní ne, ta je hořká). Umixujeme bílky, až nám vznikne sníh (když vám vydrží v nádobě, i když ji převrátíte dnem vzhůru, je to ono). Prášek do pečiva smícháme s moukou a po částech dáváme na střídačku se sněhem do mísy a zlehka vmícháváme vařečkou. Těsto nalijeme do forem. Lze do části těsta vmíchat kakao a dolít do formy. Vznikne nám tak dvoubarevný hřbet. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C cca na 30 min. Průběžně zkoušíme špejlí, když se těsto již nepřilepuje, je hotovo a můžete formy překlopit dnem vzhůru na prkénko a nechat hřbety “vypadnout” z bábovičky 😉